October 8, 2012

Hjälp oss att hjälpa och rädda Sara

Sara ligger nu inne på Huddinge sedan den 17 september, nu är det den fjärde veckan för henne utan en adekvat vård. Sara har Hortons huvudvärk, den värsta formen av huvudvärk som finns. Trotts denna kroniska smärta får Sara ingen adekvat smärtlindring, hon får enbart kraftigt sederande läkemedel. I stället för smärtlindring får hon lugnande och sövande preparat. Alltså för att få henne tyst, tydligen så tyst att hon inte ska störa avdelningen och avdelningens rutiner. Här måste vi börja att ställa frågan varför, avdelningspersonalen dignar under bördan och far uppenbart illa av den nuvarande situationen, när de inte kan ge Sara den vård hon har rätt till och ska ha.

"Jag vill se mina barn bli gamla och få mina barnbarn... Vill kämpa för mänskliga rättigheter och skyldigheter. Vill fortsätta driva hbtq-frågorna både generellt och inom religion, för att förbättra för människor som liksom vi andra, faktiskt inte valt sin/vår sexualitet eller könstillhörighet. Skillnaden mellan oss CIS-personer och HBTQ-personer är samhällets syn på det hela! Svårare än så är det faktiskt inte. Det känner jag är mitt kall i livet. Jag jobbar genom att informera och föreläsa, skriva och debattera och delta i kongresser. Sitter nu som ordförande i RFSL's valberedning, vilket är en stor ära!"
 Är det detta som ligger henne i fatet, att hon är en HBTQ aktivist och aktiv inom RFSL? Eller är det för att hon är muslim kanske?


Förmodligen kan det även vara på det viset, att hon är obstinat och kräver sina rättigheter och det tas inte allt för väl emot av den eller de personer vilka bestämmer. De som tror att de är komna av GUD till mänskligheten, ner till de därnere där de ska skänka frälsningen till de rättrogna. Det vore inte första gången i Saras historik som det inträffat, eller inom HBTQ-rörelsen som sådan.


Horton är som satans djävlar och avkomma, att stå utan smärtlindring i nu fyra veckor. Det förundrar många nu, att Sara fortfarande inte har tagit sitt liv för sin egen hand. Sara är en synnerligen stark kvinna med många goda vänner som ställer upp för henne, vi hjälper henne och vi ska nå hela vägen fram. Oavsett anledningen till att hon står utan vård, oavsett om det är islamofobi eller rädsla för HBTQ-värden. Det var den våg av rädsla vi såg under 1980-talet, när HIV/Aids slog sig in i allas medvetande och den fullkomligt skabrösa förföljelsen och diskrimineringen som slog till. Är det detta vi nu åter ser dyka upp igen hos vissa personer, kontakt skräcken och homofobin tillbaka? En stark muslimsk kvinna och HBTQ kämpe, en kämpe för de mänskliga rättigheterna och att de ska gälla för alla och inte bara för vissa.


2 comments:

  1. Hela min själ är med Sara 9i hennes kamp. Jag har själv hortons så jag vet vad jävligt detta är.....
    Madeleine i Luleå

    ReplyDelete
  2. Tack för ditt stöd till Sara, hon behöver allt det stöd hon kan få. Det behövs absolut nya tongångar inom vården rent generellt, det behövs nya sätt att över huvudtaget se på patienter och hur de behandlas. Patienträtten behöver stärkas, inte bara i vackra ord i en lagstiftning som egentligen inte fungerar på ett tillfredsställande vis.

    ReplyDelete