August 20, 2012

Rädda Fernanda Milan från att deporteras tillbaka till Guatemala


 Fernanda in the Portrait Project by J. Jackie Baier (Warehouse9 – 2010)

Det går inte annat än undra över den tysthet som genomsyrar nyheten, om att en transperson ska utvisas från Danmark (Politiken). Trotts att utvisningen bryter mot FN-konvensionerna för de mänskliga rättighterna, Artikel 19.
Discriminatory laws and practices and acts of violence against individuals based on their sexual orientatio...
Guatemala som Fernanda Milan ska utvisas till från Danmark, hör inte till de vänligaste länderna för transpersoner, eller för HBTQ-personer över huvudtaget och kritiseras i den landrapport som Utrikesdepartementet sammanställer, den rapporten gäller sedan för handahvande av andra myndigheter och organisationer.

Läs under paragraf 17, för vad som gäller för HBTQ-personer och för transpersoner i synnerhet.DM5_Nordamerika, Latinamerika Och Karibien_Guatemala, MR-Rapport 2010

Hon sökte hjälp för att rädda sitt liv i Europa och i Danmark, trodde hon åtminstone. Hon fick snart erfara att Danmark är marginellt bättre mot transpersoner på flykt undan förföljelse och hatbrott, där Röda Korset placerade henne i en förläggning “Center Sandholm” för män, hon var ju trotts allt en man enligt dom.

Da den ansvarlige for Sandholm lejren Anna la Cour, konfronteres med at hendes beslutning om at placere Fernanda på en mandeafdeling førte til gentagne voldtægter, udtaler hun til  Politiken: "...vi placerer hende ikke på en kvindegang, for den er jo absolut for kvinder, der kan vi jo ikke tillade os at placere en mand."

Förutom att där bli utsatt för ett flertal våldtäkter, hamnade hon sedan i en situation där hon tvingades till att fnaska för att klara sig och sitt uppehälle.
Fernanda was raped in “Center Sandholm”! Now she is awaiting deportation to Guatemala, a country where transgender people are killed.
Denmark does not recognize asylum for gender identity.
Please sign protest below!
 “What I’m most afraid of when I go back, isn’t being killed. What really petrifies me is being attacked and tortured."

Skriv under protesten mot utvisningen av Fernanda Milan: http://www.skrivunder.net/stop_deportation_of2 comments:

  1. Humanitärt uppehåll i SVERIGE ?

    ReplyDelete
  2. Inte helt enkelt att svara på, vad som kan vara det bästa alternativet. I synnerhet när media, är helt och totalt tysta i det här fallet. Till skillnad mot det pågående i Gambia.

    "I ett tv-sänt tal till folket sade presidenten att ”avskyvärda handlingar” som droganvändning och homosexualitet inte kommer att accepteras, skriver France24."

    ReplyDelete